Vores 2. foredrag i år var dedikeret til emnet ”Street-fotografering”.
Derfor havde vi inviteret Jan Bisbjerg til at inspirere os om denne spændende genre.

Det er aftalt med Jan, at han er dommer på vores billeder til FK3/19 med fast emne Street.
Det kommer til at foregå “på distancen”, da han befinder sig et eller andet sted i udlandet, når vi skal have bedømmelse.
Det bliver med en video eller måske live-streaming.

Som indledning til sit indlæg havde han tilbudt at ”bedømme” et par af vores billeder til emnet ”Street”, og der blev afleveret 15 digitale billeder af nogle medlemmerne.

Så begyndte han sit foredrag med at fortælle lidt om sin historie, og hvor længe han har taget billeder af mennesker i hverdagslivet.
Det var sjovt og spændende at høre om.


Efter præsentationen af de 4 forskellige vurderings-kriterier (gennemslagskraft, originalitet, teknisk kvalitet og subjektiv opfattelse) viste han de indleverede billeder og fortalte, hvad han syntes om dem – og vi kunne godt følge med og forstå hans begrundelser.
De tre bedste pladser gik til:
1. Martin Schaffer
2. Monica Mahona
3. Bodil Hvalsø
Tillykke til de tre!!!

Efter en pause fortsatte han med at fortælle om sin tilgang til street fotografering og illustrerede det med at vise et par af sine projekter (fx ”Christiana”, “Carnaby Street”) og så kom vi selvfølgelig også til emnet ”GDPR”.

Det som vi kunne lære af hans holdning er, at man altid skal møde menneskene med respekt og nysgerrighed; være ærlig og åben, så får man fra de fleste et ”OK” til at fotografere dem (hvis man modsat bare sniger rundt og skjuler sig, så virker det jo mere end betænkeligt…).

Det var i hvert fald et rigtigt godt foredrag, som vi nød rigtig meget – mange tak til dig, Jan!

Her kan du se alle billeder fra foredraget:

[justified_image_grid preset=2 thumbs_spacing=5 row_height=150 link_title_field=off img_alt_field=off download_link=no caption=off mobile_caption=off lightbox=colorbox mobile_lightbox=photoswipe lightbox_max_size=et-pb-portfolio-image-single max_rows=1 ng_gallery=47]

 

og mere…