Så havde vi vores anden fototur i år – denne gang til ”Metroringen” M3, i København.
Vores bestyrelsesmedlem Monica var tovholder for turen – og det blev til en helt fantastisk oplevelse.

Vi skulle mødes på Østerport Station klokken 10, så mange af os tog Kystbanen sammen fra Helsingør hvor der var en livlig snakken om foto og hvad vi mon skulle på turen.
Det var indtil nu en lille hemmelighed.

På Østerport blev vi via lodtrækning, opdelt i 6 grupper af 2 personer.
Hver gruppe fik udleveret en lille pose med oplysninger om deres stationer (3 stationer til hver gruppe), samt de opgaver der skulle løses, et stykke kridt, 3 visitkort fra fotoklubben, en tilladelse fra Metro selskabet der gav os lov til at fotografere på deres område og som også galt som billet til hele M3 og M4 og en lille chokolade til at sætte i gang på.

De 6 opgaver var:
1. ”Tag billeder inde fra toget”
2. ”Tag billeder fra de 3 stationer du har fået tildelt: oppe/nede/ude/inde”
3. ”Spot” – oppe i området af stationen skal du og din makker udvælge et spot, hvorfra i skal tage et billede.
4. ”På farten / rejsende” – fortolk emnet
5. ”Jeg ku´ bare ikke la vær” – tag billeder af noget du bare MÅ tage billede af (fx en port, et vindue, et tag osv.)
6. ”Rediger et billede” – vælg ét billede ud og send RAW-filen til din makker. I skal begge to give jeres bud på et færdigredigeret billede ud fra samme RAW fil.

Fotograferingen i sig selv var spændende, især med de meget forskellige lysforhold.
Under jorden er der ikke så meget lys i forhold til ”over jorden”, men de fleste havde deres stativer med, så det blev arkitektonisk fint indfanget.

At fotografere mennesker direkte på stationerne mens de fx venter på toget, stiger ind eller ud, sidder i toget osv., var nok en udfordring for de fleste af os.
Folk kiggede, men der kom ingen spørgsmål eller bemærkninger, dog var vi nærmest ikke engang kommet i gang, før vi blev mødt af Metroselskabets kontrollører, der ville vide hvad vi foretog os, så heldigt at vi kunne fremvise vores tilladelse.

Vi havde det ret sjovt undervejs, og var meget fokuseret på de 6 opgaver vi havde fået. Det gjorde måske også, at vi så områderne på en helt anden måde end vi ellers ville have gjort.
De fleste gik sammen med deres holdkammerat noget af tiden, og aftalte så en tid hvor de mødtes på, for at køre videre til næste station og de næste opgaver.

Klokken 13 mødtes vi på Cafe Moccador ved Frederiksbergcentret, hvor vi hyggede med god mad og en livlig snak.
Efter frokosten var der nogen der havde fået rundtur nok, og tog hjem, mens andre benyttede sig af billetten som galt til kl.16.00 og fik set nogle af de andre spændende Metro stationer på City ringen.

Der er kommet en masse spændende og fine billeder ud af turen, og forhåbentlig bliver konceptet ”fototur med udfordringer” gentaget en anden gang.