Vi var næsten klar til at aflyse fototuren, fordi vejret havde ikke været tør i hele ugen.
Men heldigvis havde Kira en god kontakt deroppe (normalvis er det Ib) og det lykkedes, at vi kunne mødes uden at blive våd.
Himlen var næsten altid grå i grå, men vi glad os at vi havde set os.

Området er jo en fin natur-oplevlese:
”Strødam Engsø er et vådområder i Gribskov. Ved en opstemning af Pøleåen en km nord for Isterødvejen i 1996 opstod Strødam Engsø, som i dag fylder 18 hektar. Søen er en del af et større projekt, hvor der er anlagt tre bundfældningssøer langs Pøleåens knap 20 kilometer lange forløb mellem Hillerød og Arresø. Søerne skal bundfælde fosfor, så det ikke når Arresø. Projektet er lavet af Naturstyrelsen i samarbejde med det nu nedlagte Frederiksborg Amt.”

Vi var 10 som mødtes mellem kl 7 og 8 om morgen og gik længs søen, udstyret med vores kameraer, objektiver (fortrinshvis med tele), stativer og samklapbare stole for at finde de gode steder, hvor vi kunne få fat i nogle ”vilde” dyr.

Der var bygget nogle udkig og platformer tæt på vandet, som vi prøvede af.
Dyrene vælgte åbenbart at trække sig tilbage og skjule sig foran os, fordi vi så bare få af fuglene.
Men til gengæld: masser af snegle!!!

Fuglefotografering er sikkert et spændende emne, men man skal være tålmodig og have et stort tele-objektiv (dvs. fra 400mm+ på fullframe) – ellers har man næsten ingen chance til at få nogle ok´ische billeder ud af.

Selvom turen varede i kun ca. 2,5 timer var det alligevel nice til at komme lidt ud og dele vores dejlige hobby i fællesskab (det forgår jo aldrig tør og kun seriøst, når vi mødes….).

Tak for turen!