I dag afholdt vi vores Advanced 1 – kursus med emnerne Lys og Komposition.

Martin begyndte med det første emne og viste i starten, at man kun ser lyset, når det reflekteres fra en overflade.
Det var ret ”indlysende” for de mere end 10 deltagere.
Lyset fra en større lyskilde (fx en softbox) er mere blødt, fordi lysets stråler kører i alle forskellige retninger (dvs når man holder hånden meget tæt til softboxen, så bliver hånden meget blød – bevægger man hånden væk fra softboxen, så bliver lyset mere målrettet, og hånden bliver mere hård).

Så gik rejsen videre over det menneskelige øje, EV (eksponerings værdi), regler med lys til at male med lys, hvor Martin tog et billede af Steen med en lukkertid på 4 sekunder (først skød flashen og derefter malede han bagved med en lommelygte).


Det var fascinerende for medlemmerne.
At tage billeder med flashen er måske ikke altid så let forståeligt…

Efter en pause fortsatte Steen med emnet kompostion.
Selvfølgelig har hver fotograf ret til selv at beslutte, hvad han gerne vil gøre.
Foredraget ses mere som ”anbefaling” – der er jo et par regler (fx tredjedels reglen, linjer, rammer, geometriske figurer osv.) som hjælper en til at lave gode, naturligt virkende billeder.


Efter et stykke teori var der mulighed for at øve sig lidt med komposition (fx at man tager hensyn, hvis modellen kigger til venstre, så skal man lade mere plads på den venstre side end til den højre osv.).

Den anden øvelse var at bruge ledende linjer, som fører betragteren hen til modellen.

Alt i alt en meget interessant aften, hvor deltagerne fik mulighed for at prøve forskellige teknikker.
Mange tak!

Her kan du se alle billeder fra kursen:

[justified_image_grid preset=2 thumbs_spacing=5 row_height=150 link_title_field=off img_alt_field=off download_link=no caption=off mobile_caption=off lightbox=colorbox mobile_lightbox=photoswipe lightbox_max_size=et-pb-portfolio-image-single max_rows=1 ng_gallery=70]

 

og mere…