Årets udenlandske fototur gik til Budapest i dagene 16-19 maj 2019.
I turen deltog Birgit B, Bodil, Ib, Kira, Marianne, Niels, Ole, Steen, samt Ibs kone Lisa og Niels’s kone Karin.

Budapest viste sig at være en meget interessant og fotogen by.
Den består af 2 dele på hver sin side af Donau: Buda, som er meget bakket og hvor kongeslottet ligger højt med en formidabel udsigt over Pest, og Pest, som er helt fladt og hvor Parlamentet, de store indkøbskvarterer og det jødiske kvarter ligger.

Vi boede i det jødiske kvarter midt i byen, så det var nemt at få et indtryk af dette område, som indeholder 3 store synagoger, hvoraf den ene er den næststørste synagoge i verden.
Kvarteret er iøvrigt præget af meget forfaldne bygninger, mange flotte gavlmalerier, forfaldne gårdmiljøer, som er omdannet til barmiljøer – de såkaldte “ruin bars”.
Det er også her, at vi ser ganske mange hjemløse, som er i en meget dårlig stand.
Et spændende kvarter med gode muligheder for street fotos.


Vi var på flodtur på Donau, hvor vi så byen fra et andet perspektiv.
Der er nogle meget flotte broer, som forbinder Buda og Pest på tværs af Donau

Vi var på aftenfoto på en 200 m høj klippetop med formidabel udsigt over hele byen. Og nede af bjerget spejlede fuldmånen sig i Donau – meget flot.

Vejrguderne var i den grad med os. Lunt vejr – 15-25 grader, flot solskin og drivende skyer, meget lidt vind.
Den sidste formiddag en lille times regn, men resten af dagen flot og varmt vejr, og da vi tog fra hotellet tidligt om aftenen begyndte det at regne voldsomt.

Vi har fotograferet oppe og nede, på gader og i baggårde, i slotte og kirker.
Vi har båret rundt på stativer, ligget på knæ for at få den rette vinkel, enkelte har sågar været helt nede at ligge på gaden.
Vi har brugt prime objektiver, korte og lange zooms og vidvinkler.


Vi har fået meget forskellig og god mad (også lidt halvringe mad) – selvfølgelig også gullasch – godt øl, ungarske vine af varierende kvalitet.

Samlet set en meget vellykket tur.


Her kan du se alle billeder fra turen:

[justified_image_grid preset=2 thumbs_spacing=5 row_height=150 link_title_field=off img_alt_field=off download_link=no caption=off mobile_caption=off lightbox=colorbox mobile_lightbox=photoswipe lightbox_max_size=et-pb-portfolio-image-single max_rows=1 ng_gallery=80]

 

og mere…