Det var nu 2. gang at vi havde ”Rediger et billede” på programmet i år.
Ib og OleN stod for aftenen.

Før de to kom i gang havde LarsA en lille bøn til medlemmerne – nemlig at give de afleverede konkurrencebilleder det filnavn, som er titlen på billedet – det gør det meget mere enkelt at administrere billederne.
Derefter forklarede Martin, at vores internet-udbyder one.com har ændret deres system, hvilket har nogle praktiske konsekvenser for den måde vores interne blogs fungerer på.

Martin viste og forklarede systemet, hvordan…

  • man logger man ind
  • man skriver en kommentar
  • man skriver et indlæg
  • man tilføjer billeder eller fx pdf-filer og
  • man retter / sletter sine indlæg

Det er en helt ny fremgangsmåde for os, og det kræver øvelse…
Der kommer også snarest muligt en vejledning via video.

Så kunne Ib og OleN komme i gang med gennemgang af resultaterne af redigeringen af de indleverede billeder.

Kort forklaret er det sådan, at man deltager ved at aflevere sit billede i RAW-format uredigeret (fuld opløsning) plus sin egen redigerede version i jpg (maks 1920x1080px).
Og så får man 2 andre klubmedlemmers RAW-filer, som skal man skal redigere efter sin egen smag (inkl. beskæring, fjernelse af nogle elementer, evt. konvertering til sort/hvid osv.) Resultaterne skal gemmes i jpg (igen maks 1920x1080px) og skal sendes til OleN.
Tidsrammen er ca. to uger.

Først vises RAW-billedet, og derefter følger medlemmernes 1-2 redigerede billeder (jpg), og til sidst vises fotografens version.
Så kan alle 3 fortælle, hvad de har lavet med billedet, og hvorfor de synes, at det giver god mening for dem.
Det var i hvert fald spændene og interessant, for så kan man godt se forskellen på os.
Og vi synes, at det er helt i orden, at man har hver sin holdning (fordi: hvad er virkelig rigtigt?).

Vi gennemgik 18 billeder; ind imellem holdt vi også en pause, hvor der var mulighed for at betragte de mange indleverede papir-billeder med frit emne til vores 5. fotokonkurrence i år.

Det var som sædvanlig en meget fin klubaften.
Mange tak til Ib og OleN for deres præsentation og tålmodighed (vi vil forenkle processen næste gang og håber så, at det bliver nemmere at forstå og følge anvisningerne for denne øvelse)!

 

Her kan du se alle billeder fra klubaftenen:

[justified_image_grid preset=2 thumbs_spacing=5 row_height=150 link_title_field=off img_alt_field=off download_link=no caption=off mobile_caption=off lightbox=colorbox mobile_lightbox=photoswipe lightbox_max_size=et-pb-portfolio-image-single max_rows=1 ng_gallery=98] 

og mere…