Brandstationen i Helsingør flyttede i april 1940 fra Sct. Annagade 45, til det gamle slagtehus i Svingelport fordi pladsen var blevet for trang, og udrykningstiden alt for lang.
Slagtehuset var imidlertid langt fra færdigombygget og først i oktober 1940 kunne man holde den officielle indvielse.
Lokalerne var en betydelig forbedring, men til-og frakørselsmulighederne var stadig ikke optimale.
Trang plads, utidssvarende indretning og uhensigtsmæssig placering gjorde at der atter engang måtte findes en ny placering for brandstationen, og i april 1976 blev den nye station for brand og ambulancetjenesten i Helsingør indviet i sine nye lokaler på Klostermosevej 106. (info fra Helsingør leksikon)
De gamle bygninger i Svingelport ligger der stadig.

Uberørte og meget fotogene, så det var med høje forventninger og en stor pose nøgler, at Danni, Martin og Monica dagen efter klubbens minimaraton låste sig ind på den gamle brandstation.
Vi havde været så heldige at få lov til at komme ind i bygningerne som forhåbentlig stod nøjagtig som da brandmændene havde forladt det!
Desværre viste det sig blot at være ønsketænkning.
Lokalerne var blevet renoveret, og der var blevet lavet 2 lejligheder i bygningernes overetage, i underetagen var der lavet en del undervisningslokaler. I garagen hvor brandbilerne havde holdt til, var der nu opbevaring for skurene til ”jul på torvet”, men det skulle nu ikke slå os ud.

Vi fandt nogle smukke lysindfald, trapper og noget af garagen som vi fik fotograferet på kryds og på tværs.
Alt i alt en rigtig hyggelig og god fotooplevelse som I kan se resultatet af på vores fotos.

(Monica)